Mmmmm zojuist heb ik deze heerlijke appelflappen gemaakt! Regelmatig maak ik met een paar plakjes bladerdeeg en appeltjes uit onze eigen appelboom deze heerlijke appelflappen als tussendoortje. Zo makkelijk om te maken en super lekker. Volgens mij kan iedereen ze wel maken maar toch deel ik graag met jullie mijn recept.
Mocht je voor een suikervrije oplossing willen gaan dan kan ik kokosbloesemsuiker aanraden voor op de bovenkant en geen suiker in de vulling doen.
Enjoy!
Appelflappen
15 minuten – 20 minuten in de oven – 6 stuks
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 kleine appels
- 50 gram rozijnen (optioneel)
- Rietsuiker
- Kaneelpoeder
- 1 losgeklopt ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Ontdooi het bladerdeeg en wel de rozijnen in warmwater (of rum).
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
- Doe de appelstukjes in een kom en voeg 2 el rietsuiker, 1 tl kaneel en de rozijnen toe. Roer goed door elkaar.
- Verdeel de appel-kaneel-rozijnvulling over de plakjes bladerdeeg, houd de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vorkje dicht.
- Meng op een bord 2 el rietsuiker samen met 2 el kaneel.
- Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en leg ze voorzichtig in de rietsuiker.
- Leg de appelflappen op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
(Visited 32 times, 1 visits today)