appeltaart3

I love appeltaart! Serieus, ik zal nooit een stuk appeltaart weigeren… of het moet zo’n goedkope, neppe taart uit de supermarkt zijn maar die van de AH komt ook uit de supermarkt en is toch 1 van mijn favoriete. Als die in de bonus is kan ik hem niet laten staan. Alleen als ik suikervrij leef kan ik hem weerstaan en maak ik natuurlijk zelf mijn suikervrije appeltaart. Maar nu ik zwanger ben en wel suikers eet geniet ik er nu ook extra van. Appeltaart is mijn favoriete zwangerschapscraving!

Uiteraard is zelfgemaakte appeltaart het lekkerst en heb ik een heerlijk grootmoeders appeltaart recept voor jullie. Deze moet je echt eens maken!

Appeltaart

45 minuten – 60 minuten oven – 12 personen

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 15 gram paneermeel

Bereidingswijze

1. Klop het ei los verdeel in twee delen. De ene helft is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.

2. Meng de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 3 delen.

Is jouw deeg nog te droog of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt.

3. Schil nu de appels en snijd deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.

4. Vet een springvorm (24 cm) in en bestuif met bloem.

5. Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. De paneermeel neemt het vocht van de appels op.

6. Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/2 van de rozijnen en 1/3 van het kaneel-suiker mengsel overheen. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van de rozijnen en het kaneel-suiker mengsel erover.

7. Rol het laatste deel deeg uit tot een dunne lap en snijd stroken van ongeveer 1 cm breed.

8. Leg de stroken kruislings  op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. Gebruik het halve ei om de stroken in te smeren.

9. Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak de appeltaart in 60 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

10. Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.