Asperges met pasta en parmaham

asperges

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Het witte goud is weer volop beschikbaar. Het start altijd traditiegetrouw op de tweede donderdag van april.  Ik vind het altijd heerlijk en stond vanmorgen helemaal blij bij de groenteboer. En heb zelfs 1 asperge extra gekocht zodat ik ook een babyhapje ervan kon maken voor mijn meisje van 7 maanden oud. En het verbaasde me niks… zij zat er ook van te genieten!

De komende tijd zal ik verschillende aspergerecepten op mijn blog zetten. Vooral met pasta vind ik lekker, maar de aspergesoep staat ook al te pruttelen op het fornuis.

Dit recept van asperges met Parmaham is trouwens heerlijk! Zeker een van mijn favoriete pasta’s.

Asperges zijn tot eind juni beschikbaar dus geniet er van zolang het kan! ♡

Asperges met pasta en Parmaham

25 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • 250 g groene tagliatelle
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g Parmaham, in reepjes gesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 g verse peterselie, fijngeknipt
  • 50 g pittige kaas geraspt (bijv. grana padano)

Bereidingswijze

1. Maak als eerste de asperges schoon: snijd 2 cm van de onderkant af en schil de asperges in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!).

2. Doe de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water en 1 tl zout. In 15 minuten beetgaar koken.

3. Kook tussendoor de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing.

4. Fruit in een steelpan de ui 2 minuten in olie. Voeg de reepjes Parmaham toe en laat dit 3 minuten meebakken. Crème fraîche en peterselie toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper.

5. Tagliatelle door saus mengen en in vier diepe borden scheppen. Asperges erop leggen en de kaas erover strooien.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.