Dat ik van asperges houd weten jullie inmiddels al… heeft iemand al de pasta met asperges van mijn site gemaakt? of de super heerlijke aspergesoep?
Dit keer heb ik van de asperges een heerlijke hartige taart gemaakt. Hierin gaan de ingrediënten die je bij een klassiek aspergegerecht maakt (asperges à la flamande).
Aspergetaart
15 minuten – 40 minuten in de oven – 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 200 gram gekookte hamblokjes
- 200 gram geraspte kaas (jong belegen of gruyère)
- 3 eieren
- 2 dl slagroom
- 7 plakjes bladerdeeg
- nootmuskaat
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 °C en vet de quichevorm in.
2. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de helft van de asperges in stukjes.
3. Doe alle asperges in een grote pan en kook de asperges 10 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
De stukjes asperges kan je plat drukken zodat ze goed uitlekken
4. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg.
5. Leg de stukjes asperges en de hamblokjes op de bladerdeeg bodem. Strooi hierover een klein beetje geraspte kaas.
6. Klop de eieren met room. Voeg hierbij de rest van de geraspte kaas en breng op smaak met peper & zout en nootmuskaat. Schenk het eimengsel in de quichevorm.
7. Leg als laatste de asperges erin. Bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.