Auberginesoep

auberginesoep

Ik heb een heeerrrrlijke soep ontdekt! I love aubergines en deze soep is gemaakt van aubergines dus ik ben helemaal happy met dit recept.

Het leuke aan dit recept is ook dat je de soep niet in een pan maakt maar in de oven!

Ik ga er geen uitgebreid verhaal van maken. De foto is ook niet mooi geworden. Maar ik beloof je dat deze soep heerlijk is. Ik ga deze auberginesoep snel weer maken (en ik zal er dan een mooi plaatje van maken).

Auberginesoep

45 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 2 el Olijfolie
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden (optioneel)
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

voor eroverheen

  • geroosterde, fijngemalen komijn (optioneel)
  • verse blaadjes basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Halveer de aubergine(s) en snijd elke helft in plakjes van 1-2 cm dik. Doe ze in een braadslede en maal er flink wat zout en peper over. Besprenkel met de olie en zet in de oven en bak 20 minuten tot de aubergine gaar is en goed begint te bruinen.

3. Knijp de tomaten uit blik met je handen fijn en voeg ze met de tomatensap uit het blikje toe aan de braadslede. Voeg ook de knoflook, ui en pepertje toe. Vul het blikje van de tomaten met water en schenk dit er ook bij, samen met een verkruimeld bouillonblokje en de komijn.

4. Zet de braadslede 15 minuten terug in de oven.

5. Schenk de inhoud van de braadslede in de kan van een blender en pureer tot je een gladde soep hebt. Voeg een scheutje heet water toe als je de soep te dik vindt.

Indien je geen blender hebt kan je de soep ook in een soeppan schenken en pureren met een staafmixer.

6. Schenk de soep meteen uit de blender in warme kommen als deze direct wilt eten. Of verwarm de soep in een soeppan.

7. Dien de auberginesoep op met een snufje geroosterd en fijngemalen komijnzaad erover, of met stukjes gescheurde basilicum.

 

 

 

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Michelle 23 maart 2015 at 22:41

    Hey Maaike,

    Ik heb zaterdag een zak aubergines op de markt gekocht dus ik heb zojuist de soep gemaakt! Dan kunnen we hem morgen zo na het werk nog even opwarmen, soepballetjes erin en klaar is Kees:-)! Thaks voor het recept!

    Liefs mies

    Reply
    1. Culime.nl 25 maart 2015 at 13:40

      Aahh wat leuk je berichtje! Heeft de soep gesmaakt? X

      Reply
      1. Michelle 25 maart 2015 at 16:12

        Ja was heerlijk! Brian had vandaag nog een bakje soep mee naar zijn werk:-)!

        Vanavond een spinazie curry met kaas en naanbrood (van de appie app) proberen! Die ziet er ook echt lekker uit:-)

        Reply

Laat een antwoord achter aan Michelle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.