FullSizeRender

Ik ga weer babyhapjes online zetten!

Een jaar na het online zetten van mijn dochtertjes babyhapjes mag ik weer opnieuw babyhapjes maken! Zooo leuk dat mijn zoontje Jamie nu ook aan de hapjes mag. Ik merk dat babyhapjes erg goed gelezen worden op mijn site, daarom ga ik nu ook weer zoveel mogelijk uitwerken voor mijn blog.

Ik kook elke dag met veel plezier hapjes voor mijn kindjes, ik gebruik hiervoor de Avent blender & stomer. Ik was vorig jaar eigenlijk veelste snel gestopt met het online zetten van babyhapjes, maar Joia at al heel snel alles mee met ons, met 8-9 maanden al!

Jamie krijgt vanaf 5 maanden zijn eerste hapjes. Eerst ben ik begonnen met groente (wortels, boontjes, bloemkool, courgette, broccoli) en na een week ook begonnen met fruit (banaan, aardbei, appel, frambozen, peer). Nu ik weet dat hij overal goed op reageert en hij met de dag beter gaat eten durf ik ook combinaties te maken. Zoals dit fruithapje.

Babyhapje: aardbei & appel

10 minuten – 1 portie

Ingrediënten

  • 10 aardbeien
  • 1/2 appel

Bereidingswijze

1. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.

2. Schil een halve appel en snijd deze in kleine blokjes.

3. Doe de appel en aardbei in de kan van het stoomapparaat.

4. Giet 100 ml water in het waterreservoir en stoom de inhoud in 10 minuten gaar.

Je kan het ook in circa 10 minuten gaar koken in een pan. 

5. Wanneer je de piep hoort dat het stomen klaar is draai je de kan om en pureer het 1 of 2 keer gedurende 5 seconden op de mengstand fijnmalen tot een gladde puree.

6. Laat het hapje goed afkoelen.

7. Geef een portie aan je baby.

(Visited 236 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.