Mijn blog bestaat inmiddels al 6 jaar en staat sinds een tijdje op pauze maar het jaar 2020 is plotseling opeens totaal veranderd door het corona virus. Het is nu een verschrikkelijke tijd, iedereen zit thuis. De supermarkten zijn gelukkig nog wel open, maar voor de rest is bijna alles dicht. Omdat nu veel mensen thuis zijn heb ik besloten om een lekkere bananencake met ananas online te zetten. Een gezond tussendoortje, wat leuk en makkelijk om te bakken is. Tijdens het thuisonderwijs hebben mijn kindjes met dit recept van mij bakles gehad, we maken er maar het beste van. Gelukkig vonden ze deze bananencake ook superlekker.

Blijf allemaal thuis en blijf gezond.

Een gezond tussendoortje, wat leuk en makkelijk om te bakken is.

Opbrengsten12 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten

 4 bananen + 1 banaan voor de garnering
 225 gram bloem
 100 gram suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 tl bakpoeder
 2 tl kaneel
 snufje zout
 2 eieren
 125 ml yoghurt
 60 ml zonnebloemolie
 4 el honing
 1 verse ananas + 4 ananasschijven voor de garnering
 bakpapier
 vierkante cakevorm of ovenschaal

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Doe 3 bananen in een kom en prak ze met een vork tot een glad beslag.

3

Doe de eieren, honing, yoghurt en de zonnebloemolie erbij. Roer dit met een vork goed door.

4

Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en snufje zout.

5

Roer vervolgens het bananenbeslag goed erdoor.

6

Bekleed een cakeblik of ovenschaal met bakpapier.

7

Maak de ananas schoon en bewaar 4 ronde schijven. Snijd 1 banaan in kleine stukjes. Snijd ook de rest van de ananas in kleine stukjes. Laat de ananas stukjes even goed uitlekken in een zeefje. Snoep tussendoor ook wat ananas, een halve ananas is voldoende voor deze cake.

8

Spatel de stukjes fruit door het beslag. En verdeel het beslag in de cakeblik.

9

Halveer de vijfde banaan in de lengte en leg in het beslag. Garneer de cake ook met de vier ananasschijven. Bak de cake 1 uur en een kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 4 bananen + 1 banaan voor de garnering
 225 gram bloem
 100 gram suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 tl bakpoeder
 2 tl kaneel
 snufje zout
 2 eieren
 125 ml yoghurt
 60 ml zonnebloemolie
 4 el honing
 1 verse ananas + 4 ananasschijven voor de garnering
 bakpapier
 vierkante cakevorm of ovenschaal

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Doe 3 bananen in een kom en prak ze met een vork tot een glad beslag.

3

Doe de eieren, honing, yoghurt en de zonnebloemolie erbij. Roer dit met een vork goed door.

4

Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en snufje zout.

5

Roer vervolgens het bananenbeslag goed erdoor.

6

Bekleed een cakeblik of ovenschaal met bakpapier.

7

Maak de ananas schoon en bewaar 4 ronde schijven. Snijd 1 banaan in kleine stukjes. Snijd ook de rest van de ananas in kleine stukjes. Laat de ananas stukjes even goed uitlekken in een zeefje. Snoep tussendoor ook wat ananas, een halve ananas is voldoende voor deze cake.

8

Spatel de stukjes fruit door het beslag. En verdeel het beslag in de cakeblik.

9

Halveer de vijfde banaan in de lengte en leg in het beslag. Garneer de cake ook met de vier ananasschijven. Bak de cake 1 uur en een kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

Bananencake met yoghurt en ananas
(Visited 150 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.