bloemkoolnasi

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen dat bloemkoolnasi hartstikke lekker is! Ik zat eerst nog te twijfelen om voor mijn vriend nog gewone nasi te maken maar hij vond het ook heerlijk. Hij zei zelf dat we dit vaker kunnen eten, vooral omdat het gerecht zo gezond is. Je eet namelijk heel veel groente! Een hele bord vol.

Ik heb dit recept niet zelf kunnen bedenken, want ik lust helemaal geen gekookte bloemkool. En ik heb het vorige week nog geproefd voor mijn kleine meisje toen ik haar eerste babyhapje met bloemkool gaf. Bah, en toen moest ik natuurlijk niet vies kijken want anders zegt zij ook straks bah ;-). Maar ik had dus een halve bloemkool over van de babyhapjes en besloot daarom toch maar eens bloemkoolnasi te proberen. Met nasikruiden, knoflook, ketjap en sojasaus is bloemkool dus wel lekker!

Bloemkoolnasi met kip

4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • 2 el zoete ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 500 gram boontjes
  • 500 gram kipfilet, in stukjes
  • 2 el nasi kruiden (biologisch)
  • 200 gram champignons, in stukjes
  • 1 takje selderij, in fijne stukjes

Bereidingswijze

1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine totdat ze op rijstkorreltjes lijken.

Het is ook mogelijk de bloemkool te raspen of om het gewoon fijn te snijden. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang de roosjes fijn zijn en lijken op rijstkorrels.

2. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en de helft van de knoflook en bak de stukjes tot ze gaar zijn.

3. Leg de kipstukjes op een bord met aluminiumfolie erover om warm te houden.

4. Zet een pan water op voor de boontjes en kook ze 5 minuten.

5. Fruit in een pan de ui, champignons en de knoflook. Voeg de bloemkoolrijst, de nasi kruiden, 2 el zoete ketjap en 2 el sojasaus toe en meng alles goed. Roerbak op een matig vuurtje enkele minuten totdat de rijst bruin is en op smaak. Strooi er tenslotte de selderij overheen.

6. Dien op met de boontjes, kip, rijst en eventueel schijfjes komkommer.

(Visited 39 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Farah 2 maart 2015 at 21:05

    Leuk nog een Zeeuwse foodblogger!

    Ik zag je blog voorbij komen op Zeelandnet ;). Moet je daar zelf advertentiekosten voor betalen of heb jij daar verder niks mee te maken? Ben benieuwd.

    Er staan in ieder geval al lekkere recepten op je website!

    Reply
    1. Culime.nl 6 maart 2015 at 10:01

      Hoi Farah! Bedankt voor je berichtje & leuk om een andere Zeeuwse foodblogger tegen te komen! Ik ben nu pas een maand begonnen. Dat ik de site van de dag was bij ZeelandNet was voor mij een verassing. Had opeens wel heel veel bezoekers! Heb het wel even nagevraagd en het kost 400 euro per dag! En ik heb er gewerkt dus daarom… ;) Ik ga je volgen. Liefs Maaike

      Reply
  2. Ineke 9 maart 2015 at 20:28

    Hallo Maaike

    De bloemkoolnasi was erg lekker en super makkelijk te maken.

    Dit is zeker voor herhaling vatbaar

    Groetjes Ineke

    Reply
  3. Barbera 15 maart 2015 at 18:31

    Ik vond het verassend lekker

    Reply

Laat een antwoord achter aan Ineke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.