Boerenkoolsoep

boerenkoolsoep

Boerenkool is tegenwoordig helemaal de trend. Ik als culime wil dan gelijk alles van deze superfood weten en uitproberen want het is tenslotte een van de gezondste groente ter wereld.

Ik heb daarom verse boerenkool op de markt gekocht voor door de smoothie en boerenkoolchips. Nu had ik nog heel veel boerenkool over en aangezien mijn vriend ziek thuis zit (samen met mijn kleine zieke meisje, maar die mag nog geen hapjes…) wilde ik een gezonde soep maken. Boerenkoolsoep is het dus geworden en het was heerlijk! Hij is zelfs zo van alle vitamines opgeknapt dat hij morgen weer gaat werken en ik hoop alleen maar dat deze griep mij overslaat.

Hoelang de boerenkool nog een trend blijft weet ik niet, maar ik ga deze soep zeker vaker maken.

Wat vinden jullie van boerenkool?

Boerenkoolsoep met chorizo

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g chorizoworst, in blokjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 300 gram boerenkool
  • 1 1/2 liter kippenbouillon (van bouillonblokjes)

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze in een bakje en zet opzij.

2. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep vervolgens de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij.

3. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar.

4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer vervolgens de chorizoblokjes erdoor en laat de soep nog heel even warm worden. Breng eventueel nog op smaak met peper.

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Ineke ( collega van Barbera ) 9 maart 2015 at 10:30

    Hallo Maaike

    Ik heb je soep gemaakt, het was heerlijk. Ik heb de gewone aardappels vervangen door zoete aardappelen.
    Een aanrader, minder koolhydraten ;-))
    Ik ga vandaag de bloemkoolnasi maken.
    Groetjes Ineke

    Reply
    1. Culime.nl 9 maart 2015 at 14:51

      Hoi Ineke, met zoete aardappels is een goed idee! Ga ik de volgende keer ook doen. Laat je weten wat je van de bloemkoolnasi vind? Alvast eetsmakkelijk!

      Reply

Laat een antwoord achter aan Culime.nl Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.