Chocolade granola

chocoladegranola

Chocolade granola is de perfecte toevoeging voor je yoghurt, kwark of havermout!

Ik ben dol op zelfgemaakte granola en dit recept maak ik dan ook regelmatig. Het leuke van granola is dat je eenvoudig kan variëren met de ingrediënten. Zo heeft de granola met banaan, cranberry en kokos weer een hele andere smaak dan deze chocolade variant.

Granola met chocolade vind ik zelf heerlijk door een schaaltje Griekse yoghurt en daarnaast een kopje koffie erbij. Mmmm…

En geniet tijdens het bakken van de heerlijke geur die door je huis verspreid.

Chocolade granola

30 minuten – 10 porties

Ingrediënten

  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram havermout
  • 100 gram speltvlokken
  • 3 el rauwe cacao
  • 50 gram biologische honing of agavesiroop
  • 40 gram gehakte amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 60 gram gedroogde cranberry’s (of rozijnen)
  • 20 gram cacao nibs
  • 15 gram kokosrasp

Optioneel

  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • lijnzaad
  • boekweitkorrels
  • ongebrande ongezouten noten zoals walnoten, pecannoten, pistachenoten
  • rozijnen, gojibessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal alvast een bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  3. Meng de kokosolie met alle ingrediënten, behalve de laatste 3 ingrediënten (cranberry’s, kokos en cacao nibs) door elkaar in een kom.
  4. Voeg eventueel nog extra ingrediënten die jij lekker vind toe en zorg dat je alles goed mengt.
  5. Leg de ongebakken granola op de bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Houd het goed in de gaten, want bij sommige ovens wordt de granola al gauw bruin. Schep na 10 minuten de granola om, zodat alle kanten goed bakken.
  6. Haal de granola na maximaal 20 minuten uit de oven en voeg tot slot de kokos, cranberry’s en cacao nibs toe. Goed door elkaar mengen.
  7. Laat de granola volledig afkoelen.
  8. Schep de chocolade granola in een glazen pot om deze te bewaren. Blijft zeker 1 maand goed.chocoladegranola1
(Visited 14 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.