Feestweek op Culime.nl betekent natuurlijk ook dat ik een heerlijk taart recept moet delen met jullie! Want bij een verjaardag hoort taart.

Ik bel dol op taart (ik kan dit elke dag wel eten) en merk dat mijn taarten recepten het ook altijd goed doen op mijn site, daarom kom ik nu online met een heerlijk recept van een chocoladetaart!

Deze HEERLIJKE chocoladetaart heb ik met de 2e verjaardag van Jamie voor onze vrienden & familie gemaakt en het was een HEEL GROOT SUCCES! Het is een échte chocoladetaart, zonder noten of andere dingen. Ik wilde gewoon een pure en lekkere chocoladetaart bakken en dat is zeker gelukt.

Op het einde heb ik de taart nog even doormidden gesneden en tussen de twee helften slagroom gesmeerd. Zo smaakt de taart nog lekkerder. Dit heb ik in het recept verwerkt bij stap 7. Zelf kan je hier ook een laagje jam tussen smeren. Maar ik wilde vooral heel veel chocolade proeven (I love chocolade!).

Uiteindelijk koos ik er nog voor om bovenop een paar frambozen te leggen, omdat dit er gezellig uit ziet, maar dit kan je ook weglaten als je ook vooral heel veel chocolade wilt eten ;-)

Zoek je dus nog een heerlijk recept voor een chocolade taart? Maak dan deze! Deze taart is ook nog eens super makkelijk om te maken en kan niet mislukken (denk ik).

Chocoladetaart

45 minuten – 30 minuten in de oven + 1 uur wachten – 12 personen

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml verse slagroom
  • verse frambozen (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe ze in een steelpan.
  3. Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het fornuis op laag vuur  en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Blijf roeren tot alles is gesmolten! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
  4. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een mixer los. Meng de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer vervolgens ook de chocoladeboter erdoor.
  5. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die zachtjes heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel losjes door het chocolademengsel.
  6. Schep het chocoladebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat de taart 1 uur afkoelen.
  7. Haal de afgekoelde taart uit de vorm en snijd de taart halverwege door het midden, zodat je nu twee taart helften hebt.
  8. Klop 125 ml slagroom en smeer de slagroom op de bovenkant van 1 taart. Leg voorzichtig de andere taart er weer bovenop.
  9. Verbrokkel als laatste de rest van de pure chocolade boven een steelpan. Schenk 125 ml slagroom erbij en laat de chocolade op heel laag vuur smelten. Blijven roeren! Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het chocoladeglazuur met een spatel verder uit.
  10. Versier de taart met de frambozen of eventuele andere versiersels. Zet de taart nog even in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
(Visited 52 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.