FullSizeRender-9Courgetti eet ik de laatste tijd bijna wekelijks. Ik vind het super lekker en het is een fijne vervanger voor spaghetti. Dit recept met courgetti is in een handomdraai gemaakt, dus handig voor een makkelijk avondje.

Je kan het gerecht natuurlijk ook maken met “echte” spaghetti want een pestoroomsaus is altijd lekker!

Courgetti met kip en pestoroomsaus

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram Philadelphia light
  • 2 el groene pesto
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven of Airfryer voor op 200ºC. Vet een ovenschaaltje in met olie en leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven of 10 minuten in de Airfryer.
  2. Maak een groene pesto in een keukenmachine als je zelfgemaakte pesto gebruikt.
  3. Snijd de courgettes in de lengte in dunne reepjes zodat er lange spaghetti slierten ontstaan. Ik gebruik hiervoor altijd een spirelli!
  4. Snijd de rode ui in ringen en de kipfilet in blokjes. Bak de kip gaar in een koekenpan met olijfolie. Voeg de rode ui toe en pers hierboven een teentje knoflook uit. Bak dit even mee.
  5. Voeg de Philadelphia en de pesto toe aan het kipmengsel en roer alles goed door, zodat er een saus ontstaat.
  6. Bak de courgetti 2 minuten in een koekenpan. Voeg niks toe, anders slinkt het heel erg. Het roerbakken is alleen om de courgetti op te warmen.
  7. Leg de courgetti op twee borden en verdeel daarover de saus. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en verdeel de cherrytomaatjes over de borden.
(Visited 51 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.