Currystoof met garnalen, witvis en tomaatjes

IMG_4640Mmmmm! Vandaag heb ik voor de tweede keer deze curry met garnalen, witvis en tomaatjes gemaakt en ik vond het wederom zo lekker dat ik het recept nu gelijk op mijn blog zet anders vergeet ik de ingrediënten en verhoudingen! Ook is het fijn dat je maar 1 pan nodig hebt.

Dit recept is oorspronkelijk van Jamie Oliver. Ik heb ooit een foto met mijn telefoon gemaakt van dit recept uit een kookboek, maar na 2x maken blijf ik zijn recept een beetje ingewikkeld vinden… of het ligt aan de foto en dat ik steeds moet inzoomen op het recept, maar ik heb zelf een makkelijkere versie van dit recept gemaakt en door de courgette of doperwtjes zitten er meer groentes in.

Currystoof met garnalen, witvis en tomaatjes

45 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 Spaanse rode peper
  • 4 lente-uitjes
  • 3 cm verse gember
  • 1 handvol curryblaadjes (toko)
  • 1 tl zwartemosterdzaad
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl (van elk) chilipoeder, komijnzaad, venkelzaad
  • 8 grote garnalen
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1/2 courgette (of doperwtjes)
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 300 gram witvis (kabeljauw of schelvis)
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • 8 ongebakken papadums

Bereidingswijze

1. Maak de knoflook en lente-uitjes schoon en snijd het samen met de rode peper in kleine stukjes. Rasp ook de gember.

2. Zet een braadpan op het vuur met 2 el olijfolie. Doe hierin de knoflook, lente-ui, rode peper, gember, 1 handje curryblaadjes en alle specerijen en roerbak dit op een matig vuur 5 minuten totdat het lichtbruin kleurt.

3. Voeg de rijst en 500 ml kokend water toe. Laat de rijst 10 minuten zachtjes pruttelen.

4. Haal intussen de koppen van de garnalen. En pel eventueel de garnalen, ik laat altijd de staarten zitten.

5. Snijd de tomaatjes doormidden en de courgette in kleine plakjes. Doe deze in de pan met eventueel de doperwtjes erbij. Giet nu ook de kokosmelk erbij. Laat de saus nu 10 minuten pruttelen. Roer af en toe de rijst even goed door.

6. Snijd de witvis in stukken en leg ze samen met garnalen in de pan. Laat dit nog 10 minuten meekoken, zodat straks alles gaar is.

7. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en citroensap.

8. Smeer de papadums aan beide kanten in met een dun laagje olie en leg ze een voor een ongeveer 30 seconden in de magnetron en serveer ze in een mandje op tafel.

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.