kip en roseval

Regelmatig eten wij heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven. Om ze goed te marineren heeft iemand mij ooit verteld om de aardappelpartjes in een pendaalemmerzak te doen samen met de olijfolie, knoflook en rozemarijn (+ eventueel andere kruiden die je erbij lekker vindt). Sindsdien is een pendaalemmerzak een must-have in mijn keuken!

Aangezien ik nog pompoen over had en hierbij kipdrumsticks wilde eten ontstond dit makkelijke recept. Gewoon alles op 1 bakplaat, de oven doet het meeste werk!

Wil je alleen de roseval aardappeltjes op mijn manier eten kan dat natuurlijk ook! En de marinade voor de kipdrumsticks is ook een aanrader voor andere (kip)gerechten.

Gemarineerde kipdrumsticks uit de oven met geroosterde pompoen en aardappeltjes

30 minuten – 60 minuten in de oven – 2-3 personen

Ingrediënten

voor de kipdrumsticks

  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 6 kipdrumsticks

voor de pompoen en aardappeltjes

  • 1/2 flespompoen
  • 500 gram (roseval) aardappeltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • Zeezout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Maak nu eerst de marinade voor de kipdrumsticks door alle ingrediënten te mengen in een ondiepe schaal. Leg de kipdrumsticks in deze schaal en prik er met een vork gaatjes in en wentel de drumsticks in de marinade. Laat ze voor 30 minuten marineren.

3. Snijd nu de pompoen in stukken. Als je een flespompoen gebruikt hoef je de schil er niet af te halen. Deze kun je straks opeten of alsnog achteraf makkelijk verwijderen.

4. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de pompoenstukjes.

5. Snijd nu de roseval aardappeltjes in partjes.

6. Pak nu een plasticzakje (ik gebruik altijd een pendaalemmerzak) en doe hierin de aardappeltjes. Doe ook de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en een snufje zeezout in deze zak. Op deze manier kan je de aardappeltjes goed mengen met de olijfolie en kruiden.

7. Meng alles goed door elkaar en maak een gat in de onderkant van de zak en leg alles, inclusief de olie, bij de pompoenstukjes op de bakplaat.

8. Leg de drumsticks nu ook op de bakplaat. Schenk nog een beetje marinade over de kip.

9. Zet het gerecht nu in het midden van de oven en bak alles in ca. 45 minuten af. Keer de drumsticks halverwege om. Doe eventueel nog extra marinade over de kip en olijfolie over de aardappeltjes.

10. Controleer na 45 minuten of de kip goed gaar is en de aardappeltjes lekker krokant. Bij mij staat het altijd een uur in de oven, maar elke oven is anders!

(Visited 60 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.