img_0030Gisteren heb ik weer heerlijk mijn gevulde puntpaprika’s met tonijn en feta gemaakt. Nooit verwacht dat dit recept zo populair zou worden op mijn site. Het is namelijk ontstaan door restjes die ik in huis had. Normaal zou ik dit dan ook niet zo snel op mijn blog zetten maar aangezien ik direct op Instagram en Whatsapp vragen kreeg naar het recept kwam het direct online en daarom kom ik nu met een variant voor kindjes!

Normaal gesproken eten Joia en Jamie altijd mee met wat wij eten maar aangezien we van het weekend geitenkaas aten en ze toen allebei er gaan hap van wilden eten had ik het gevoel dat feta ook niet zo’n succes zou zijn. En dan ook nog rode ui en groene peterselie (Joia wilt opeens niks groens eten)…

Tijdens het koken bedacht ik me opeens dat ik er ook wel een kindvriendelijker gerecht van kon maken. In de koelkast zag ik nog geraspte kaas en tomaatjes. Het idee is daarom weer ontstaan wat ik in huis heb, maar het blijft makkelijk om te maken en is super lekker! Zelfs Jamie van 10 maanden heeft een halve paprika met inhoud opgegeten. Ik had erbij een couscous salade gemaakt en dat at hij er ook een beetje bij.

De paprika wordt zacht in de oven dus ik denk dat dit recept voor kindjes vanaf 9 maanden prima te eten is, maar mocht je kindje nog geen stukjes eten (ieder kindje is anders) dan zou ik er nog even mee wachten!

Gevulde paprika’s voor kindjes

5 minuten – 20 minuten in de oven – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika
  • 1 blikje tonijn (op waterbasis)
  • half blikje mais (klein blikje)
  • 6 cherrytomaatjes
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de paprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

3. Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kommetje.

4. Snijd de tomaatjes in vieren. Voeg dit samen met de mais bij de tonijn en hussel door elkaar.

5. Breng de tonijnvulling eventueel op smaak met wat peper en kruiden zoals peterselie.

6. Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling in de paprika’s en strooi de geraspte kaas er over.

7. Rooster de gevulde paprika in ongeveer 20 minuten in de oven.

8. Laat de paprika’s even afkoelen voor je het aan je kindje geeft.

(Visited 192 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.