IMG_3885

Deze gevulde puntpaprika’s zijn makkelijk om te maken en super lekker! Tonijn is altijd een goed idee. Net als door de pasta.

Dit recept is ontstaan door restjes die in huis had. Ik had er een lekkere quinoa salade bij gemaakt met rucola, tomaatjes en feta. Het eindresultaat was net zo lekker en gezond zo als het eruit ziet op de foto!

Gevulde puntpaprika’s met tonijn en feta

30 minuten – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes tonijn
  • 60 gram feta
  • Peterselie
  • Peper & zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

3. Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn in een kommetje.

4. Pel en snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Voeg dit bij de tonijn en hussel door elkaar.

5. Breng de tonijnvulling op smaak met wat peper en zout.

6. Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover.

7. Rooster de gevulde puntpaprika in ongeveer 20 minuten in de oven.

8. Garneer voor het serveren met nog wat verse peterselie.

(Visited 121 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Riny Visser 6 september 2017 at 19:43

    Hallo Maaike, dankjewel voor dit recept. Lijkt me heerlijk. Moet glutenvrij eten, en dit kan ik veilig eten. Heb nog nooit puntpaprikas geproefd. Gaat er nu dus van komen met jouw adviezen. Ik hou niet zo van tonijn op olie. Kan het ook met tonijn op waterbasis??? Groetjes, Riny

    Reply
    1. Culime.nl 16 oktober 2017 at 21:51

      Hoi Riny, ja dat is geen probleem, die gebruik ik ook wel eens.

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.