appelcake2

Van de zomer heb ik deze appelcake een keer gemaakt met verse appeltjes uit de tuin. Helaas is het vandaag een herfstdag in maart dus dit keer zonder verse appeltjes maar met deze regen is het is wel prima bakweer!

Deze appelcake is een ideaal tussendoortje want hij is suikervrij en hartstikke gezond! En ik zeg het nog 1x… ik hou van appeltaart. Je kan me er altijd wakker voor maken. Dus ook voor appelcake! Het liefst met slagroom, maar dit keer heb ik me ingehouden. En zonder slagroom en zonder suiker is deze appelcake ook super lekker. Je kan de plakken ook invriezen of als ontbijt eten met een laagje pindakaas eroverheen. Ik heb een plakje zelfs in kleine stukjes gesneden en door een bakje Griekse yoghurt gedaan.

Appelcake

15 minuten, 40 minuten in de oven

Ingrediënten

voor de vulling

  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
  • 3 tl kaneel
  • 2 eetlepels cacaonibs (stukjes pure chocolade)

voor het beslag

  • 2 bananen
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 biologisch ei
  • 50 gram amandelen (of amandelmeel)
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder

Bereidingswijze

1. Verwarmde oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier en vet de zijkanten voor de zekerheid in.

2. Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacaonibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.

3. Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in een keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het bakpoeder toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.

Indien je geen keukenmachine hebt kan je ook een staafmixer gebruiken. 

4. Schep het appelmengsel door het beslag heen.

5. Schep het beslag in het cakeblik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel. Nu kan de cake de voorverwarmde oven in voor 30-40 minuten.

Test met een satéprikker of de cake klaar is. Als je de prikker schoon uit het beslag komt dan is je cake goed.

6. Laat de cake goed afkoelen. Bewaren op kamertemperatuur, goed afgesloten.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.