IJsthee van perzik

FullSizeRender-5Nu het zomer is maak ik bijna elke dag wel een grote kan met water en hierin doe ik munt, limoen, citroen, rood fruit, komkommer of sinaasappel… wat ik in huis heb doe ik in de kan. Ik maak het dan ‘s morgens vroeg en laat het dan heerlijk koud worden in de koelkast. Zo heb ik de hele dag lekker water. Daarnaast vind ik het ook gezellig staan en is het makkelijk als je visite krijgt. Vooral voor de kindjes die kunnen dan zelf tussendoor gezond water drinken. En zo komen ze er ook nooit achter dat ik geen frisdrank of sapjes in huis heb haha.

Nu had ik rijpe perziken op de fruitschaal liggen en heb ik hiervan een heerlijke ijsthee gemaakt. Ik had ook nog sinaasappel en munt in huis en dit maakt het tot een heerlijke ijsthee.

Geniet van de mooie zomerse dagen aankomende week en maak ook deze ijsthee ;-)

IJsthee van perzik

10 minuten – 2 uur wachten – 2 personen

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 2 zakjes groene thee
 • 1 eetlepel honing
 • 1 sinaasappel
 • 2 rijpe (wilde)perziken
 • 2 takjes munt, losse blaadjes

Bereidingswijze

 1. Kook een liter water. Doe de twee theezakjes hierin en laat dit 5 minuten trekken.
 2. Snijd ondertussen de perziken en sinaasappel in dunne plakjes en voeg dit toe aan de warme thee.
 3. Los de honing op in de thee en laat de thee hierna volledig afkoelen.
 4. Wanneer de thee volledig is afgekoeld kun je hem in de koelkast zetten en koud laten worden. Voeg op dat moment de munt blaadjes eraan toe. Dit doe je pas wanneer de thee koud is, omdat de munt smaak anders te sterk wordt.
 5. Serveer met ijsklontjes.
(Visited 49 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.