img_0120Mijn vriend John heeft zijn eigen soep en hij zat steeds te vragen wanneer zijn soepje nou eens online kwam. Ik dacht… die soep is wel erg simpel & makkelijk, dit kan iedereen zelf ook wel bedenken. Maar toen ik gisteren van deze soep een foto op Instagram plaatste kreeg ik toch een paar keer de vraag hoe je makkelijk een grote pan verse soep kan maken. Dus hierbij het recept van John’s soep. Het is een soort oma’s groentesoep met veel vlees en tomatensmaak.

Deze soep ideaal voor een zonnig weekend als je erop uit gaat. ‘s Ochtends maak je de soep en als je eind van de dag thuis komt heb je een gezonde maaltijd. Want meestal heb ik dan geen zin meer om te koken… en zo eten we toch iets gezonds. Mochten we thuis blijven dan eten we de hele dag door een heerlijk kommetje soep. En omdat we altijd een grote pan maken, eten we hier meestal 2 dagen van en de rest vriezen we in.

John’s soep

5-10 minuten – 2 uur zachtjes koken – 4 liter

Ingrediënten

  • 8 tabletten kippenbouillon
  • 1 hele ui
  • 300 gram soepvlees
  • 250 gram soepballetjes (of zelf maken van gehakt)
  • 1 zakje soepgroente
  • 210 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • vermicelli
  • taugé

optioneel

  • 1 el sambal
  • verse groente uit de koelkast
  • cherry-tomaatjes
  • uien ringen
  • knoflook
  • verse kruiden (peterselie, dille, bieslook)
  • soepstengels
  • soep knapper-bolletjes

Bereidingswijze

1. Breng het soepvlees samen met een ui, 2 bouillonblokjes met 4 liter water aan de kook in een grote soeppan (geen zout toevoegen!).

2. Laat dit op een laag vuur ca. 1,5 uur trekken totdat het vlees gaar is. Haal ondertussen met een schuimspaan het schuim van de soep en gooi dit weg.

3. Haal eventueel het vlees uit de pan en snijd het klein. Gooi de ui weg.

4. Doe nu de rest van de bouillonblokjes, soepgroenten, tomatenpuree, tomatenblokjes, vermicelli, soepballetjes en het klein gesneden vlees in de pan. Laat dit onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes koken.

Je kan er eventueel nog 1 el sambal, kruiden en verse groente aan toevoegen. Ik heb er stukjes bleekselderij, cherry-tomaatjes en paprika bij gedaan.

5. Doe op het laatst de taugé erbij en laat nog even zachtjes koken.

Enjoy!

(Visited 77 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.