Kipkerrie salade

kipkerrie3

Deze zelfgemaakte kipkerrie salade moet je gewoon eens proberen. Super lekker! Vroeger, toen ik nog suikers en uit pakjes at, kocht ik elke week wel een krabsalade of vleessalade in de supermarkt en smeerde ik dit op brood.  Maar nu ik ingrediënten op de verpakkingen lees en weet wat er allemaal in zit krijg ik het gewoon niet meer door mijn keel.

Nu is zelfgemaakte kipkerrie wel iets meer werk, maar ik weet nu precies wat er in mijn gezonde kipkerrie salade zit. En ik maak natuurlijk wel gelijk een recept dat voor meerdere porties is. Ik ga niet een kip koken voor 1 boterham ;-)

Maar nu wil ik er ook niet altijd brood eten dus daarom heb ik er boekweitpannenkoeken bij gemaakt. De pannenkoeken heb ik vervolgens belegd met een blaadje sla en een schep kipkerrie salade. Heerlijk! Uit ervaring weet ik dat deze lunch wel erg zwaar is, je kan de kipkerrie ook alleen in slabladeren rollen of op een rijstwafel eten.

Geniet van deze lovely lunch!

Kipkerrie salade

30 minuten – ca. 8 porties

Ingrediënten

 • 300 gram biologische kipfilet
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl geelwortel
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl laospoeder
 • 1 el olijfolie
 • 1/2 ui
 • 150 gram champignons
 • 150 gram cherrytomaatjes
 • 7 gram verse koriander
 • kokosolie
 • 2 avocado’s
 • 1 el Griekse yoghurt
 • 2 teentjes knoflook
 • zout & peper

Bereidingswijze

1. Maak de kipfilet met water schoon en marineer de kip met de poeders en een scheutje olijfolie. Laat de kip een paar minuten marineren.

2. Snijd de ui en champignons in stukjes, de tomaatjes doormidden en de koriander fijn.

3. Bak de kipfilet en de champignons in wat kokosolie gaar en snijd de kip in kleine stukjes.

4. Doe de avocado’s samen met de kwark, ui en de kip in een kom, knijp de knoflook fijn en meng alles goed door elkaar.

5. Voeg de rest van ingrediënten toe en hussel alles goed door elkaar. Breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper.


kipkerrie2

 

Recept komt uit Powerfood van Rens Kroes

(Visited 37 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.