IMG_5527Nu ik een weekje vakantie heb gehad heb ik eindelijk weer eens tijd gehad om recepten te maken van vriendinnen die ik toegestuurd heb gekregen. Ik vind het altijd super leuk om leuke recepten te ontvangen en deel ze vervolgens met plezier op mijn blog (als ze zijn goed gekeurd natuurlijk!). Zoals deze kruidige pompoensoep!

De basis van deze pompoensoep is heel simpel maar door hier héél véél kerrie en korianderpoeder aan toe te voegen, maakt het tot een super lekkere en kruidige pompoensoep! Ik heb het geserveerd voor familie bij de verjaardag van mijn zoontje en het was zeker een succes. Maar je kan het ook als voorgerecht met Kerstmis maken of gewoon voor op een stormachtige zondagmiddag… ik houd van warme soepen in de winter en deze komt zeker vaker op het menu.

Kruidige pompoensoep

50 minuten – 6 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg pompoen
  • 1  winterpeen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 3 el kerriepoeder
  • 3 el korianderpoeder
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 druppels tabasco

Bereidingswijze

  1. Was de pompoen en snijd deze in stukjes met een heel scherp mes. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. De schil laat ik altijd zitten.
  2. Snijd de winterpeen in plakjes.
  3. Snipper de rode uien en teentjes knoflook en doe deze in een grote soeppan met een beetje olijfolie. Fruit dit 5 minuten.
  4. Voeg 1 tl komijn, 1 tl kerrie en 1 tl korianderpoeder toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.
  5. Gooi nu de pompoen en wortel erbij en bak dit 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  6. Schenk 1 liter water bij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  7. Breng de soep aan de kook en laat alles in 30 minuten goed gaar worden.
  8. Pureer de pompoensoep met een staafmixer, voeg zout en peper toe en breng op smaak met tabasco en de rest van de kerriepoeder en korianderpoeder.
  9. Proef goed of je de soep kruidig genoeg vindt en voeg eventueel nog meer kerrie en/of korianderpoeder toe.
(Visited 68 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.