Ik heb al meerdere pogingen gewaagd om het perfecte bananenbrood te maken. Maar elke keer vond ik het toch niet zo lekker en daarom is het nu alweer een half jaar geleden dat ik een bananenbrood heb gebakken. Maar vanmorgen zag ik 2 rijpe bananen op de fruitschaal liggen en heb ik een nieuwe poging gewaagd en eindelijk heb ik dan de perfecte hoeveelheden gevonden! Niet te zacht, maar nog wel smeuïg genoeg en in plakken te snijden. Met heel veel lekkers binnen in en zoete dadels bovenop. Mmmm zó lekker, het liefst kwam ik hem uitdelen zodat jullie hem ook konden proeven. Maar ik weet wat beters… ik deel gewoon het recept en dan kunnen jullie hem namaken. ;-)Ik ga dit vaker maken! Ik hoop jullie ook. De dadels kan je ook eventueel mengen met appel of weglaten.
Liefs.
Lekkere bananenbrood met dadels
15 minuten – 55 minuten in de oven
Ingrediënten
- 2 grote rijpe bananen
- 100 gram havermout
- 80 gram amandelmeel (of speltmeel)
- 2 eieren
- 3 eetlepels kokosvet
- 1,5 eetlepel amandelmelk (of havermelk of sojamelk)
- 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
- 3 eetlepels agavesiroop (of honing)
- 5 verse dadels, ontpit (optioneel)
- amandelschaafsel
Extra’s
(dit mag je helemaal zelf bepalen! ik heb hier geen hoeveelheden van bijgehouden)
- pompoenpitten
- zonnebloempitten
- walnoten, in stukjes
- cashewnoten, in stukjes
- lijnzaad
- rozijnen
- cranberry’s
- gojibessen
- tutti frutti, in stukjes (gedroogde mango, gedroogde appel, gedroogde abrikozen)
- cacaonibs
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork tot een glad beslag.
3. Doe de agavesiroop en het kokosvet erbij. Roer dit met een vork door. Het zal wat klonterig blijven maar dat is niet erg.
4. Vermaal de havermout in een keukenmachine tot een meel.
5. Meng in een andere kom de havermout, amandelmeel en bakpoeder.
6. Roer het bananenbeslag erdoor.
7. Doe de eieren erbij en meng het geheel met een vork.
8. Doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag.
9. Nu is het tijd om jouw favoriete extra’s toe te voegen! En meng alles goed door elkaar.
10. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
11. Verdeel het beslag in het cakeblik.
12. Maal vervolgens in een keukenmachine de dadels. Probeer dit zo glad mogelijk te mengen.
13. Verdeel het (plakkerige) dadelmengsel over de lengte van de cake.
14. Bestrooi het brood met amandelschaafsel.
15. Bak het brood in de oven voor ongeveer 35-55 minuten.
Controleer altijd even met een satéprikker of het gaar is. De tijd is moeilijk in te schatten, de ene oven is de ander niet. Mijn bananencake heeft uiteindelijk 55 minuten in de oven gestaan.
Ga deze vanmiddag testen!
Net samen gemaakt, super lekker!
Heerlijk! Na veel mislukte bananenbroden, eindelijk een groot succes!!???
Dankjewel!!!
Pingback: Bananencake met appel en dadels – Recept Recap