Macaroni ovenschotel met chorizo en 3 soorten kaas

 

11947413_1624852684463177_8580505919417679010_n-2

Dit is geen gezonde macaroni, maar wel een hele lekkere! Ik zat daarom te twijfelen of ik het recept wel online moest gaan zetten, maar mijn site blijft voor 95% met gezonde recepten en een lekker recept mag er dan gewoon tussen staan.

Op Facebook en Instagram had ik ook veel likes bij het plaatsen van de foto van dit gerecht. Ik raad jullie daarom ook zeker aan om deze ovenschotel met veel kaas eens te maken op een regenachtige herfstdag of een koude winterdag. Daarnaast is het recept nog steeds zonder pakje en suikervrij.

Macaroni ovenschotel met chorizo en 3 soorten kaas

30-40 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak macaroni
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • 3/4 kopje Parmezaanse kaas
  • 1 bol Buffel mozzarella
  • 500 gram rundergehakt
  • stukje chorizo, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 vleestomaat, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl tijm
  • zeezout
  • peper uit de molen
  • 750 gram tomatensaus
  • 150 ml kookroom
  • 1 kopje halfvolle melk
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 1 bosje verse peterselie

Bereidingswijze

1. Kook de macaroni gaar in een pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Neem een flinke hapjespan of braadpan. Verhit hierin een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook. Braad vervolgens het gehakt en voeg de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.

3. Voeg de tomatensaus toe samen met de chorizo en breng de saus zachtjes aan de kook en laat het even pruttelen.

4. Voeg nu de gekookte macaronischelpjes toe en roer dit goed door elkaar. Zet de pan even weg.

5. Neem een andere pan en maak de romige saus. Warm de boter op, voeg flink wat oude kaas toe en laat dit een beetje smelten. Voeg vervolgens flink wat kookroom toe en de melk. Goed mengen, goed roeren.

6. Voeg nu al roerend de bloem toe. Blijf constant roeren, de saus wordt nu dik, hoe dikker en hoe gladder, hoe beter!

7. Maak nu laagjes in een ingevette ovenschaal. Begin met een laagje vulling (gehakt met macaroni), dan een laagje saus en herhaal dit nogmaals. Maak de schotel af met de overige oude kaas, Parmezaanse kaas en plakjes mozzarella.

8. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak af totdat de bovenlaag van kazen mooi bruin is.

9. Garneer met verse peterselie.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.