Mijn versie van een broodje shoarma

shoarmaEigenlijk eten wij nooit broodjes shoarma, dit komt eigenlijk nooit in mij op om dit op mijn boodschappenlijstje te schrijven. Alleen als ik een enkele keer in de supermarkt loopt zonder lijstje dan belandt er opeens shoarmavlees in mijn mandje! Dat doen de supermarkten best slim… ze zetten dit altijd zo tactisch neer (in de aanbieding!) met Pitabroodjes en kant-en-klare knoflooksaus erbij. Je hebt dan een heerlijke goedkope makkelijke maaltijd. Maar niet zo gezond… Mocht je het ook weer een keertje willen gaan eten en het iets gezonder willen maken, probeer dan eens mijn versie.

Ik gebruik altijd tortillawraps, bak de shoarma met rode ui en reepjes paprika. Doe er komkommer en rucola bij. En ik maak zelf knoflooksaus. Klinkt iets gezonder toch?

Mijn versie van een broodje shoarma

10 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram shoarmavlees
  • 8 wraps (of grote pitabroodjes)
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • Rucola
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan. Bak op hoog vuur in 5 minuten het shoarmavlees gaar. Zet het vuur iets zachter.

2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en bak de helft hiervan mee met het shoarmavlees. Doe de rest in een bakje.

3. Snijd ook gelijk de paprika in smalle reepjes en bak deze ook mee met het shoarmavlees. Na 10 minuten zachtjes mee bakken is het shoarmavlees klaar.

4. Maak ondertussen de wraps warm volgens de bereidingswijze op de verpakking.

5. Maak in een kommetje de knoflooksaus van 8 eetlepels Griekse yoghurt en roer hier de teentjes geperste knoflook doorheen. Zorg dat het goed romig is. Voeg eventueel een eetlepel mayonaise toe.

6. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe deze ook in een bakje.

7. Zet alle bakjes en kommetjes op tafel samen met de wraps.

8. Beleg een wrap met een eetlepel knoflooksaus en doe hierop een beetje shoarmavlees, rode ui, komkommer en rucola.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.