Mug cake met koffie en walnoten

Mugcake, ik blijf het een heerlijk ontbijt vinden! Mijn eerste mugcake recept staat alweer bijna 3 jaar online! Time flies… Nu zag ik op Pinterest een idee voor mugcake recept van koffie en walnoten!

Yummie, ik houd van koffie! Dus tijd om mijn gezonde mugcake recept weer eens uit te werken maar dan met koffie en walnoten er doorheen. Het recept dat ik online zag was met roomboter, zelfrijzend bakmeel en suiker. Helemaal niet nodig door een rijpe banaan en ei te gebruiken. En ik doe er lekker havermout doorheen zodat je de hele ochtend vol zit.

Deze mugcake met koffie en walnoten ga ik zeker vaker maken. Super lekker! Je kan er ook blauwe bessen of frambozen doorheen doen om het wat zoeter te maken. En drink er lekker een kopje koffie bij!

Mug cake met koffie en walnoten

5 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 1 el honing
  • 2 el koffie (zet een kopje koffie, die je daarna opdrinkt)
  • 1 handje walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

1. Prak de banaan in een mok of kom.

2. Voeg 1 ei, 3 el havermout en 1 el honing toe.

3. Roer met een vork in de mok alles tot een glad beslag. Roer tot slot een handje walnoten en een scheutje koffie er doorheen (of door jou gekozen ingrediënten).

4. Zet de mok vervolgens 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). En klaar is je mug cake!

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. Of in de Airfryer 10 minuten op 180 graden.

(Visited 102 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.