Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag! Tijd om met jullie mijn basis recept voor de lekkerste pannenkoeken te delen. Natuurlijk kun je pannenkoekenmix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt.
Wat is jullie favoriete beleg? Ik ga meestal voor een pannenkoek met rozijntjes en natuurlijk mag stroop en poedersuiker hierbij niet ontbreken. Ik bak ze altijd in kokosolie, dan heb ik nog een beetje het idee dat ik gezond bezig ben ;-)
Pannenkoeken basis recept
30 minuten – 2 personen
Ingrediënten
- 1 appel
- 250 gram bloem
- 500 ml melk
- 2 eieren
- snufje zout
- snufje kaneel
- scheutje olijfolie
- roomboter of kokosolie om in te bakken
toppings
- stroop
- poedersuiker
- bruine suiker
- rozijntjes
- kaas
- spek
- fruit
- appelstroop
- jam
Bereidingswijze
1. Schil en rasp de appel, zet dit even apart.
2. Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk.
3. Voeg tijdens het mixen een voor een de eieren toe.
4. Voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe.
5. Roer vervolgens met de geraspte appel door het beslag.
6. Verwarm een beetje boter of kokosolie in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken!
7. Verdeel het beslag in de koekenpan (bijvoorbeeld met een soeplepel) en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Wat een lekker idee om geraspte appel door het beslag te doen. Ik doe vaak dunne schijfjes appel, maar dit ga ik ook zeker eens proberen.