img_0135Deze quiche met kip en groentes is een favoriet geworden hier in huis. Binnen 15 minuten is de quiche klaar en doet de oven de rest van het werk. Ideaal voor drukke dagen. Aangezien deze quiche goed vult, hebben wij laatst een stuk mee naar werk genomen waardoor ik kan zeggen dat hij koud ook erg lekker voor lunch! Behalve kip krijg je met deze quiche ook een flinke portie groenten binnen, handig toch? Uiteraard kan je eindeloos variëren met deze quiche.

Quiche met kip en broccoli

15 minuten – 40 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 kleine broccoli
  • 6 kastanje champignons
  • 6 kleine worteltjes
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • 4 eieren
  • 100 ml magere room
  • 90 gram Parmezaanse kaas vlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 10 minuten. Giet daarna af.
  3. Snipper ondertussen de rode ui en snijd de kipdijfilet in reepjes.
  4. Breng de kipdijfilet in een kom op smaak met sambal en sojasaus.
  5. Bak de rode ui goudbruin in een grote koekenpan en voeg de gemarineerde kip toe en bak gaar.
  6. Snijd ondertussen de kastanjechampignons en wortels in kleine stukjes.
  7. Voeg toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de tuinerwten toe en bak nog 2 minuten. Voeg de gekookte broccoli toe en zet het vuur uit.
  8. Vet een quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Prik in de bodem een paar gaatjes met een vorm.
  9. Schep het kip-broccoli mengsel in de quichvorm.
  10. Klop de eieren los met de room en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  11.  Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 minuten in de oven goudbruin en gaar.
(Visited 143 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.