Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe 3 bananen in een kom en prak ze met een vork tot een glad beslag.
Doe de eieren, honing, yoghurt en de zonnebloemolie erbij. Roer dit met een vork goed door.
Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en snufje zout.
Roer vervolgens het bananenbeslag goed erdoor.
Bekleed een cakeblik of ovenschaal met bakpapier.
Maak de ananas schoon en bewaar 4 ronde schijven. Snijd 1 banaan in kleine stukjes. Snijd ook de rest van de ananas in kleine stukjes. Laat de ananas stukjes even goed uitlekken in een zeefje. Snoep tussendoor ook wat ananas, een halve ananas is voldoende voor deze cake.
Spatel de stukjes fruit door het beslag. En verdeel het beslag in de cakeblik.
Halveer de vijfde banaan in de lengte en leg in het beslag. Garneer de cake ook met de vier ananasschijven. Bak de cake 1 uur en een kwartier in de oven.
Eet smakelijk!
Opdieningen 0