Afdrukopties:

BBQ recept: Tomahawk Steak

Opbrengsten2 portiesTotale tijd1 uur

 1 tomahawk steak, 1,2 kilo
 4 el zout
 3 el paprikapoeder
 0,5 el chilipoeder (hou je niet van pittig, doe iets minder)
 4 el rietsuiker
1

Laat de tomahawk op kamertemperatuur komen.

2

Strooi het zout over de tomahawk en wrijf dit een beetje in, laat vervolgens 10 minuten rusten.

3

Meng de paprika- en chilipoeder en wrijf dit in de tomahawk, laat vervolgens 15 minuten rusten.

4

Wrijf als laatste de suiker eroverheen.

5

Zorg dat de bbq op ongeveer 160 graden is. Leg de steak indirect op het rooster (dus niet boven de kolen) en sluit het deksel.

6

Als de tomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden haal je hem even van de bbq. Dit kan je af en toe even meten met een vleesthermometer. Bij ons duurde dit ongeveer een half uur. Wij wilden hem redelijk mals hebben. Wil je je vlees medium-rare, laat hem iets langer liggen tot een graad of 55.

7

Stook je bbq op zodat je direct kan gaan grillen. Wij deden dit door de schuiven helemaal open te zetten en een klein beetje kolen erbij te gooien.

8

Gril je tomahawk nu direct boven de kolen een kleine minuut aan beide kanten. Laat het vlees niet zwart worden.

9

Laat je tomahawk nog 15 minuten rusten, val niet direct aan.

10

Snij het vlees in plakjes.

Eet smakelijk!

11

Als bijgerecht aten wij onze couscous salade (https://culiwe.nl/recept/couscous-voor-bij-de-bbq/) met een heerlijk biertje van Barbier (zie ook onze Instagram).

Voedingswaarden

Opdieningen 0