Afdrukopties:

Chili con carne

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 1 ui
 2 el olijfolie
 2 teentje knoflook
 300 g rundergehakt
 1 rode puntpaprika
 1 tl gemalen komijn
 1 tl kaneel
 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
 1 blik bruine bonen (800 gram)
 1 tl gemalen chilipeper
 Verse munt
 4 el Griekse Yoghurt
 1 Turks brood (optioneel)
1

Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Pers 1 teentje knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul.

2

Snijd de paprika in reepjes. Voeg de paprika, komijn en de tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout, kaneel en chilipoeder en breng aan de kook.

3

Zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes stoven.

4

Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje. Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de Griekse yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de chili con carne over 4 borden en schep daarop een eetlepel van de Griekse yoghurtsaus en een blaadje munt. Lekker met een stuk Turksbrood erbij.

Voedingswaarden

Opdieningen 0