Afdrukopties:

Couscous voor bij de BBQ!

Opbrengsten6 portiesTotale tijd20 minuten

 1 pak couscous, 400 gram
 Rozijntjes
 1 komkommer
 1 rode paprika
 10-15 cherrytomaatjes
 3 bosuitjes
 1 Spaanse rode peper
 Olijfolie Extra Vierge
 1 of 2 teentjes knoflook
 snufje zout & peper
 2 handjes rozijnen
 1 bosje verse munt
 1 bosje verse koriander
1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen.

2

Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaatjes in kleine blokjes. Snijd ook de bosui in ringetjes.

3

Doe een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 10 eetlepels) in een schaaltje en pers hier 1 of 2 teentjes knoflook boven.

4

Snijd het Spaanse pepertje heel fijn en voeg dit samen met een snufje zout en peper toe aan het schaaltje olijfolie.

5

Roer de olijfolie door de afgekoelde couscous en voeg ook de stukjes komkommer, paprika, tomaat en bosui toe.

6

Meng nu ook de rozijntjes erdoor heen.

7

Knip met een keukenschaar als laatste de verse munt en koriander fijn en voeg dit ook toe aan de couscous salade. Goed mengen.

8

Bewaar de couscous in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Opdieningen 0