Afdrukopties:

Croissantjes met frambozen

Opbrengsten3 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd23 minuten

 1 blik Super Croissantdeeg
 ½ bakje roomkaas (bijv. Philadelphia)
 Frambozenjam
 ½ doosje diepvries frambozen
 witte glazuur
 1 ei
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier

2

Rol het croissantdeeg uit en snijd met een mesje langs de lijnen. Verdeel een dun laagje Philadelphia en vervolgens een laagje frambozen jam over de 6 croissants.

3

Leg op elk croissantje 3 frambozen. Rol de croissants op en leg ze op de bakplaat.

4

Klop in een kommetje het ei los en smeer elke croissant in met het ei met een kwastje.

5

Bak de frambozen croissantjes in 15-18 minuten af in de oven. (bak ze iets langer af dan normaal ivm de vulling)

6

Doe ondertussen het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Laat het liggen toen je het gaat gebruiken zodat de glazuur vloeibaar is.

7

Wanneer de croissantjes uit de oven komen doe je de glazuur in een kommetje en maak met een theelepeltje dunne lijntjes over de croissantjes heen.

Voedingswaarden

Opdieningen 3