AuteurJohnCategorie, ,

Gevulde eieren. Wanneer eet je die nou eigenlijk? Als het aan mij ligt, altijd :). Ideaal voor bij een feestje, verjaardag, kerst, pasen etc. Ze zijn ook redelijk eenvoudig te maken, kost je alleen een klein beetje tijd maar hier krijg je veel lekkers voor terug. We mogen toch wel zeggen dat deze thuis hoort in de categorie oer hollandse snack. In dit recept niet het standaard gevulde eitje, maar een versie die ik zelf het lekkerst vind. Dit is eigenlijk een kwestie van regelmatig maken en spelen met je ingrediënten. Oftewel, telkens beter maken. De versie die ik het lekkerst vind is net wat voller van smaak en een slagje pittiger dan 'standaard'. In dit voorbeeld heb ik 6 eieren gebruikt. Heb je een feestje vermenigvuldig dan eenvoudig de hoeveelheid aan ingrediënten maal x en genieten maar!

Ik hoorde onlangs van iemand dat je de eieren in de doos af en toe moet omdraaien zodat de dooier beter in het midden zit i.p.v. naar onderen zakt. Heb dit nog niet echt toe kunnen passen, maar ga dit zeker uitproberen. Ik hou jullie op de hoogte.

Hebben jullie leuke varianten op de gevulde eieren? Ik hoor het graag, laat iets achter in de comments.

 

Opbrengsten12 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten
 6 eieren, large
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 kerrie poeder
 paprika poeder
 1 el dijon mosterd
 1 el Srirachasaus
 bieslook
 kleine ui
 peper
 zout
1

Doe de eieren in een ruime pan met water en breng deze (rustig) aan de kook. Kook de eieren vervolgens 8 minuten.

2

Snipper in de tussentijd de ui in heel kleine stukjes en snijd de bieslook in kleine stukjes.

3

Doe de mayonaise, yoghurt, mosterd in een kom en voeg de ui hierbij. Voeg vervolgens wat snufjes kerriepoeder, en paprikapoeder toe.

4

Als de eieren klaar zijn laat je ze schrikken in koud water of onder de koude kraan. Pel vervolgens voorzichtig de eieren. Als de schil eventueel niet makkelijk loskomt kan je de eieren het beste pellen in het water.

5

Snijd de eieren door de helft. Let op dat je dit dan overdwars doet (lees, van boven naar beneden). Schep vervolgens met een lepeltje het eigeel eruit en voeg dit toe aan de kom. Leg de eieren alvast goed naar op een bord. Blijven de eieren niet goed liggen snijd dan een klein stukje van de onderkant zodat hij netjes blijft liggen.

6

Prak het eigeel met een vork door het mengsel heen en roer het goed door.

7

Voeg vervolgens naar smaak de Sriracha saus toe. Doe dit in etappes zodat het niet te pittig wordt. Tussendoor dus vooral proeven.

8

Voeg naar smaak peper en zout toe.

9

Doe het mengsel nu in een spuitzak met een 'ster' opening en vul de eieren.

10

Voeg de bieslook nu toe over de eieren en subtiel nog wat paprikapoeder, ziet er net weer wat mooier uit.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 6 eieren, large
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 kerrie poeder
 paprika poeder
 1 el dijon mosterd
 1 el Srirachasaus
 bieslook
 kleine ui
 peper
 zout

Aanwijzingen

1

Doe de eieren in een ruime pan met water en breng deze (rustig) aan de kook. Kook de eieren vervolgens 8 minuten.

2

Snipper in de tussentijd de ui in heel kleine stukjes en snijd de bieslook in kleine stukjes.

3

Doe de mayonaise, yoghurt, mosterd in een kom en voeg de ui hierbij. Voeg vervolgens wat snufjes kerriepoeder, en paprikapoeder toe.

4

Als de eieren klaar zijn laat je ze schrikken in koud water of onder de koude kraan. Pel vervolgens voorzichtig de eieren. Als de schil eventueel niet makkelijk loskomt kan je de eieren het beste pellen in het water.

5

Snijd de eieren door de helft. Let op dat je dit dan overdwars doet (lees, van boven naar beneden). Schep vervolgens met een lepeltje het eigeel eruit en voeg dit toe aan de kom. Leg de eieren alvast goed naar op een bord. Blijven de eieren niet goed liggen snijd dan een klein stukje van de onderkant zodat hij netjes blijft liggen.

6

Prak het eigeel met een vork door het mengsel heen en roer het goed door.

7

Voeg vervolgens naar smaak de Sriracha saus toe. Doe dit in etappes zodat het niet te pittig wordt. Tussendoor dus vooral proeven.

8

Voeg naar smaak peper en zout toe.

9

Doe het mengsel nu in een spuitzak met een 'ster' opening en vul de eieren.

10

Voeg de bieslook nu toe over de eieren en subtiel nog wat paprikapoeder, ziet er net weer wat mooier uit.

Eet smakelijk!

De klassieker met een twist: Gevulde eieren
(Visited 923 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.