Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en het rode pepertje in smalle ringen.
Doe ook de steeltjes van de peterselie fijn snijden. De rest van de peterselie gebruiken we later.
Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Zoveel dat de gamba's en rivierkreeftjes straks helemaal onder de olie liggen.
Was de gamba's en rivierkreeftjes in een vergiet onder stromend water. En verwarm de oven / barbecue voor op 220 graden.
Voeg nu eerst de knoflook, pepertjes en steeltjes van de peterselie in de olijfolie en zet het vuur heet.
Als de olie heet is en de knoflook bruin wordt leg je de gamba's en rivierkreeftjes erin, ze moeten dus helemaal onder de olie liggen.
Als de gamba's na een paar minuten een beetje roze/wit worden kan je de gamba's en rivierkreeftjes uit de olie scheppen en in een ovenschaaltje(s) leggen.
Voeg ook de olie uit de koekenpan toe, totdat de gamba's en rivierkreeftjes net niet helemaal onder de olie liggen.
Hak de rest van de peterselie fijn en voeg deze toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Zet de ovenschaaltje(s) een paar minuten onder de hete grill totdat de olie gaat borrelen.
Opdieningen 0