Afdrukopties:

Gamba’s en rivierkreeftjes Pil Pil

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 Olijfolie
 3 teentjes knoflook, 10 plakjes dun gesneden
 1 Spaanse rode peper
 1 bosje verse peterselie
 1 Bakje Rivierkreeftjes
 200 g Gamba's (gepeld, medium)
 Stokbrood
1

Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en het rode pepertje in smalle ringen.
Doe ook de steeltjes van de peterselie fijn snijden. De rest van de peterselie gebruiken we later.

2

Doe heel veel olijfolie in een koekenpan. Zoveel dat de gamba's en rivierkreeftjes straks helemaal onder de olie liggen.

3

Was de gamba's en rivierkreeftjes in een vergiet onder stromend water. En verwarm de oven / barbecue voor op 220 graden.

4

Voeg nu eerst de knoflook, pepertjes en steeltjes van de peterselie in de olijfolie en zet het vuur heet.

5

Als de olie heet is en de knoflook bruin wordt leg je de gamba's en rivierkreeftjes erin, ze moeten dus helemaal onder de olie liggen.

6

Als de gamba's na een paar minuten een beetje roze/wit worden kan je de gamba's en rivierkreeftjes uit de olie scheppen en in een ovenschaaltje(s) leggen.

7

Voeg ook de olie uit de koekenpan toe, totdat de gamba's en rivierkreeftjes net niet helemaal onder de olie liggen.

8

Hak de rest van de peterselie fijn en voeg deze toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

9

Zet de ovenschaaltje(s) een paar minuten onder de hete grill totdat de olie gaat borrelen.

Voedingswaarden

Opdieningen 0