Kerstavond start ik elk jaar met deze kidsproof garnalencocktail met heerlijke zelfgemaakte cocktailsaus.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minuten
 250 g Hollandse garnalen
 4 grote eetlepels mayonaise
 1 grote eetlepel tomatenketchup
 100 ml slagroom, gebruik hiervan 4 eetlepels
 2 eetlepels, gehakte bieslook
 1 zakje ijsbergsla
 2 mandarijntjes, schoongemaakt, in partjes
 1 snufje paprikapoeder
1

Klop allereerst de slagroom lobbig met een mixer.

2

Roer een sausje van mayonaise, ketchup, 4 eetlepels slagroom en 1 eetlepel bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verdeel de ijsbergsla over 4 mooie glazen.

4

Schep de garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus

5

Bestrooi de voorgerechten met een snufje paprikapoeder en de rest van de bieslook.

Ingrediƫnten

 250 g Hollandse garnalen
 4 grote eetlepels mayonaise
 1 grote eetlepel tomatenketchup
 100 ml slagroom, gebruik hiervan 4 eetlepels
 2 eetlepels, gehakte bieslook
 1 zakje ijsbergsla
 2 mandarijntjes, schoongemaakt, in partjes
 1 snufje paprikapoeder

Aanwijzingen

1

Klop allereerst de slagroom lobbig met een mixer.

2

Roer een sausje van mayonaise, ketchup, 4 eetlepels slagroom en 1 eetlepel bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verdeel de ijsbergsla over 4 mooie glazen.

4

Schep de garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus

5

Bestrooi de voorgerechten met een snufje paprikapoeder en de rest van de bieslook.

Garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus
(Visited 646 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.