Mosselen, wij houden ervan! Als een Zeeuw met familie en vrienden uit Yerseke kan dat natuurlijk eigenlijk ook niet anders. Een leuke variatie om mosselen te eten is om gekookte mosseltjes te frituren en (voor mij) redelijk belangrijk, dit is vrij eenvoudig en super lekker! Het is wat mij betreft echt een 'snack' of aperitief waar je geen genoeg van kan krijgen, zeker niet als je dat combineert met een lekker sausje. Hier zijn natuurlijk veel varianten op te verzinnen. Voor deze keer hebben wij een heerlijk frisse, licht pittige wasabisaus gemaakt. Combinatie van de krokante mosseltjes en de saus is heerlijk!

Heb je een keer mosselen over die je hebt gekookt dan weet je wat je met het resterende kan doen. Heb je dit niet omdat, zoals bij ons, het altijd op gaat dan koop je in de supermarkt kant en klaar gekookte mosselen. Mijn ervaring is dat deze over het algemeen aan de kleine kant zijn. Wellicht volgende keer eens bij de visboer kijken hiervoor.

Opbrengsten1 portie
Totale tijd20 minuten
 gekookte mosselen
 peper
 zout
 bloem
 eiwit van 1 ei
 panko
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 wasabipasta
1

Laat de gekookte mosselen afkoelen en voeg naar wens peper en eventueel wat zou toe. Geen mosselen gekookt en wil je het toch makkelijke houden? In de supermarkt kan je ook kant en klare gekookte mosselen kopen, deze zijn over het algemeen wel wat aan de kleine kant.

2

Gebruik van 1 ei alleen het eiwit, doe dit in een bakje of schaaltje en roer deze even goed door.

3

Doe wat bloem in een bakje of schaaltje.

4

Haal de mosseltjes door de bloem, vervolgens door de ei en daarna door de panko.

5

Verhit zonnebloemolie in een pan op 180 graden of verhit de frituurpan op 180 graden.

6

Frituur de mosseltjes tot er een bruin krokant laagje ontstaat.

7

Leg de mosseltjes op een bord met hierop keukenpapier.

Wasabi saus
8

Doe 2 eetlepels mayonaise in een kom.

9

Doe hierbij 1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit goed door.

10

Voeg vervolgens de wasabipasta naar smaak toe en meng dit er goed doorheen. Begin hierbij met 3 'erwtjes'. Hou je van wat pittiger, zoals wij, doe er dan meer bij.

Eet smakelijk!

11

Ingrediƫnten

 gekookte mosselen
 peper
 zout
 bloem
 eiwit van 1 ei
 panko
 2 el mayonaise
 1 el griekse yoghurt
 wasabipasta

Aanwijzingen

1

Laat de gekookte mosselen afkoelen en voeg naar wens peper en eventueel wat zou toe. Geen mosselen gekookt en wil je het toch makkelijke houden? In de supermarkt kan je ook kant en klare gekookte mosselen kopen, deze zijn over het algemeen wel wat aan de kleine kant.

2

Gebruik van 1 ei alleen het eiwit, doe dit in een bakje of schaaltje en roer deze even goed door.

3

Doe wat bloem in een bakje of schaaltje.

4

Haal de mosseltjes door de bloem, vervolgens door de ei en daarna door de panko.

5

Verhit zonnebloemolie in een pan op 180 graden of verhit de frituurpan op 180 graden.

6

Frituur de mosseltjes tot er een bruin krokant laagje ontstaat.

7

Leg de mosseltjes op een bord met hierop keukenpapier.

Wasabi saus
8

Doe 2 eetlepels mayonaise in een kom.

9

Doe hierbij 1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit goed door.

10

Voeg vervolgens de wasabipasta naar smaak toe en meng dit er goed doorheen. Begin hierbij met 3 'erwtjes'. Hou je van wat pittiger, zoals wij, doe er dan meer bij.

Eet smakelijk!

11

Gefrituurde mosselen met wasabisaus
(Visited 239 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.