Lekkere soep voor de Kerstdagen!
Pel en snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en paprika’s glazig.
Voeg 1 eetlepel tijm toe en 1 liter kokend water. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng de soep aan de kook.
Laat de gele paprikasoep 15 minuten zachtjes sudderen.
Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone bij de soep en mix ze goed fijn. Laat niet meer koken! Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.
Tip voor Kerst: Roer vlak voor het serveren een eetlepel rode pesto door de soep en leg op de soep de Kerststerren van bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek of snijd uit de deegplakjes sterren. Bestrijk deze aan beide zijden met ei. Bak ze 20 minuten in de oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel en snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en paprika’s glazig.
Voeg 1 eetlepel tijm toe en 1 liter kokend water. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng de soep aan de kook.
Laat de gele paprikasoep 15 minuten zachtjes sudderen.
Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone bij de soep en mix ze goed fijn. Laat niet meer koken! Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.
Tip voor Kerst: Roer vlak voor het serveren een eetlepel rode pesto door de soep en leg op de soep de Kerststerren van bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek of snijd uit de deegplakjes sterren. Bestrijk deze aan beide zijden met ei. Bak ze 20 minuten in de oven.