Dit is een heerlijk Winters nagerecht! Gevulde appeltjes uit de oven met kaneel, speculaaskoekjes en vanillevla.

Je kan dit nagerecht ook zeker maken tijdens de Feestdagen met Sinterklaas of Kerstmis bijvoorbeeld. De vanillevla zou je dan eventueel kunnen vervangen door een bolletje kaneelijs of vanille-ijs!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten
 4 stevige appels (bijv. Elstar)
 50 g rozijntjes
 1 takje tijm
 100 ml appelsap
 10 speculaaskoekjes
 4 kaneelstokjes
 4 klontjes roomboter (ongezouten)
 Vanillevla of ijs (naar wens)
Benodigdheden
 1 appelboor
 kleine ovenschaal
1

Verwarm de oven (of BBQ) voor op 200 graden en vet een kleine ovenschaal in.

2

Breng de rozijnen met een takje tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm 5-10 minuten heel zachtjes tot de rozijnen bijna al het vocht hebben opgenomen.

3

Haal ondertussen de klokhuizen uit de appels met een appelboor en maak de holtes eventueel nog iets ruimer. Doe hier een kaneelstokje in.

4

Verkruimel de speculaasjes. Houd 1/4 van de speculaasjes apart en voeg de rest toe aan de rozijntjes. Roer dit door en vul de appeltjes met het koekmengsel. Stamp dit eventueel goed aan met de appelboor.

5

Zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de overige kruimels van de speculaaskoekjes erover en leg op elke appel een klein klontje boter.

6

Laat de gevulde appeltjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.

7

Verdeel de vanillevla of ijs over de bakjes en zet de warme gevulde appels hierin.

Ingrediƫnten

 4 stevige appels (bijv. Elstar)
 50 g rozijntjes
 1 takje tijm
 100 ml appelsap
 10 speculaaskoekjes
 4 kaneelstokjes
 4 klontjes roomboter (ongezouten)
 Vanillevla of ijs (naar wens)
Benodigdheden
 1 appelboor
 kleine ovenschaal

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven (of BBQ) voor op 200 graden en vet een kleine ovenschaal in.

2

Breng de rozijnen met een takje tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm 5-10 minuten heel zachtjes tot de rozijnen bijna al het vocht hebben opgenomen.

3

Haal ondertussen de klokhuizen uit de appels met een appelboor en maak de holtes eventueel nog iets ruimer. Doe hier een kaneelstokje in.

4

Verkruimel de speculaasjes. Houd 1/4 van de speculaasjes apart en voeg de rest toe aan de rozijntjes. Roer dit door en vul de appeltjes met het koekmengsel. Stamp dit eventueel goed aan met de appelboor.

5

Zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de overige kruimels van de speculaaskoekjes erover en leg op elke appel een klein klontje boter.

6

Laat de gevulde appeltjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.

7

Verdeel de vanillevla of ijs over de bakjes en zet de warme gevulde appels hierin.

Gevulde appeltjes uit de oven of BBQ
(Visited 481 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.