Afdrukopties:

Gevulde appeltjes uit de oven of BBQ

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 4 stevige appels (bijv. Elstar)
 50 g rozijntjes
 1 takje tijm
 100 ml appelsap
 10 speculaaskoekjes
 4 kaneelstokjes
 4 klontjes roomboter (ongezouten)
 Vanillevla of ijs (naar wens)
Benodigdheden
 1 appelboor
 kleine ovenschaal
1

Verwarm de oven (of BBQ) voor op 200 graden en vet een kleine ovenschaal in.

2

Breng de rozijnen met een takje tijm en appelsap een de kook in een steelpan. Verwarm 5-10 minuten heel zachtjes tot de rozijnen bijna al het vocht hebben opgenomen.

3

Haal ondertussen de klokhuizen uit de appels met een appelboor en maak de holtes eventueel nog iets ruimer. Doe hier een kaneelstokje in.

4

Verkruimel de speculaasjes. Houd 1/4 van de speculaasjes apart en voeg de rest toe aan de rozijntjes. Roer dit door en vul de appeltjes met het koekmengsel. Stamp dit eventueel goed aan met de appelboor.

5

Zet de appels naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de overige kruimels van de speculaaskoekjes erover en leg op elke appel een klein klontje boter.

6

Laat de gevulde appeltjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.

7

Verdeel de vanillevla of ijs over de bakjes en zet de warme gevulde appels hierin.

Voedingswaarden

Opdieningen 0