Afdrukopties:

Kabeljauw uit de Airfryer

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd8 minutenTotale tijd13 minuten

 2 stukken Kabeljauw (vers)
 1 ei
 50 g Panko
 Peper & zout
 1 el Peterselie, fijngehakt
 1 sjalot, fijngesneden
1

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Indien je de oven gebruikt verwarm deze dan voor op 180 graden.

2

Knip een stukje bakpapier op maat voor in de mandje van de Airfryer. Je kan ook een bakplaat gebruiken met bakpapier.

3

Pak 2 grote kommetjes. In 1 kommetje kluts je een eitje los. Voeg hier peper, zout, fijngesneden sjalot en fijngehakte peterselie aan toe. In kommetje 2 doe je de Panko.

4

Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout.

5

Nu ga je de vis paneren. Haal de kabeljauw eerst door het ei. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vis direct op het bakpapier en herhaal de voorgaande stappen voor de rest van de visjes.

6

Bak de kabeljauw 8 minuten op 160 graden in de Airfryer. Gebruik je de oven houd dan 15 minuten aan.

Voedingswaarden

Opdieningen 2