Schil de peren in z’n geheel, laat de steeltjes zitten. En snijd de stroopwafels alvast in kleine stukjes, zet deze apart in een diepbord.
Breng de prosecco met het water, citroensap, suiker, kaneelstokje, opengesneden vanillestokje en steranijs in een diepe pan aan de kook en laat dit 1 minuut pruttelen.
Voeg de peren toe en kook nog 10 minuten. Controleer de peren regelmatig, ze moeten niet te zacht worden.
Haal de peren uit de pan met een grote lepel. Dep ze goed droog met keukenpapier en laat de peren afkoelen. Eventueel kan je de onderkant van de peren rechtsnijden, zodat ze straks rechtop blijven staan op je bord.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.
Doop vervolgens de onderkant van de peren één voor één in de warme chocolade. Laat de peren iets afkoelen zodat de chocolade iets harder wordt, maar nog wel plakt en rol ze vervolgens rond in het bord met de stukjes stroopwafel.
Serveer de peertjes op een mooi bord met eventueel een bolletje vanille-ijs en extra chocoladesaus
Opdieningen 6