Heel makkelijk en snel recept voor een heerlijk limoncello taartje. Limoncello drinken wij graag als afsluiting van een diner. Maar je kan natuurlijk ook nog even snel dit taartje maken als nagerecht voor een leuke afsluiting van een uitgebreid diner met familie of vrienden. Een blaadje munt is altijd verfrissend na een diner en door de limoen is dit dessert ook heerlijk fris. Schenk er een borrelglaasje Limoncello bij. 

Om het met Kerst extra feestelijk te maken heb ik het recept in grote wijnglazen gemaakt, deze verhoudingen zal als laatste stap in het recept ook uitwerken. Een perfecte afsluiting!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 5 minuten
 3 borrelglaasjes Limoncello
 250 gam mascarpone
 250 gram verse slagroom
 1 pak Lange Vingers
 3 limoenen
 3 el poedersuiker
 Muntblaadjes
1

Haal van 2 limoenen de schilletjes eraf.

2

Pers de 3 limoenen uit.

3

Leg de lange vingers in een schaaltje en besprenkel de Lange Vingers met de helft van de limoensap.

4

Klop vervolgens de mascarpone en de slagroom (dit kan er vloeibaar doorheen) samen met de poedersuiker. Voeg tenslotte de limoensap, 2 glaasjes Limoncello en de schilletjes erbij en klopt dit goed door elkaar.

5

Stort het mengsel op de lange vingers en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.

6

Garneer met een paar blaadjes munt, poedersuiker en druppel er nog een beetje Limoncello overheen.

7

Wil je dit recept ook in wijnglazen maken? Start dan met 3 lange vingers per glas en doe hier voorzichtig een laagje slagroom-mascarpone overheen. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag slagroom-mascarpone.

Laat de de glazen nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met een blaadje munt, scheutje Limoncello en poedersuiker.

Ingrediënten

 3 borrelglaasjes Limoncello
 250 gam mascarpone
 250 gram verse slagroom
 1 pak Lange Vingers
 3 limoenen
 3 el poedersuiker
 Muntblaadjes

Aanwijzingen

1

Haal van 2 limoenen de schilletjes eraf.

2

Pers de 3 limoenen uit.

3

Leg de lange vingers in een schaaltje en besprenkel de Lange Vingers met de helft van de limoensap.

4

Klop vervolgens de mascarpone en de slagroom (dit kan er vloeibaar doorheen) samen met de poedersuiker. Voeg tenslotte de limoensap, 2 glaasjes Limoncello en de schilletjes erbij en klopt dit goed door elkaar.

5

Stort het mengsel op de lange vingers en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.

6

Garneer met een paar blaadjes munt, poedersuiker en druppel er nog een beetje Limoncello overheen.

7

Wil je dit recept ook in wijnglazen maken? Start dan met 3 lange vingers per glas en doe hier voorzichtig een laagje slagroom-mascarpone overheen. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag slagroom-mascarpone.

Laat de de glazen nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met een blaadje munt, scheutje Limoncello en poedersuiker.

Makkelijk Limoncello taartje of Limoncello tiramisu
(Visited 235 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.