Haal van 2 limoenen de schilletjes eraf.
Pers de 3 limoenen uit.
Leg de lange vingers in een schaaltje en besprenkel de Lange Vingers met de helft van de limoensap.
Klop vervolgens de mascarpone en de slagroom (dit kan er vloeibaar doorheen) samen met de poedersuiker. Voeg tenslotte de limoensap, 2 glaasjes Limoncello en de schilletjes erbij en klopt dit goed door elkaar.
Stort het mengsel op de lange vingers en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.
Garneer met een paar blaadjes munt, poedersuiker en druppel er nog een beetje Limoncello overheen.
Wil je dit recept ook in wijnglazen maken? Start dan met 3 lange vingers per glas en doe hier voorzichtig een laagje slagroom-mascarpone overheen. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag slagroom-mascarpone.
Laat de de glazen nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met een blaadje munt, scheutje Limoncello en poedersuiker.
Opdieningen 0