Afdrukopties:

Pompoenrisotto met feta en spinazie

Opbrengsten4 portiesTotale tijd25 minuten

 800 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook
 1 flespompoen
 300 gram risottorijst
 100 ml witte wijn
 200 gram feta
 150 gram verse spinazie (gewassen)
 100 gram pompoenpitten
 olijfolie
 peper en zout
1

Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook. Indien aan de kook, zet het vuur op de laagste stand.

2

Pel en snipper de sjalotjes en knoflook fijn.

3

Was de flespompoen, verwijder de zaadlijsten en de schil en snijd de
flespompoen in blokjes.

4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de blokjes pompoen toe en bak circa 4 minuten mee.

5

Voeg de risottorijst toe en bak deze in circa 2 minuten glazig. Blijf tussendoor roeren.

6

Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.

7

Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.

8

Verbrokkel de feta.

9

Roer de feta en de gewassen spinazie door de risotto.

10

Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper en zout.

11

Verwarm tenslotte in een koekenpan de pompoenpitten in circa 2 minuten. Strooi deze over de spinazie-pompoenrisotto heen.

Voedingswaarden

Opdieningen 0