
Dit drankje vind ik dus zo lekker he! Het is een Italiaans drankje met de naam Sgroppino maar ik noem het vaak ook gewoon een Spoom. Heerlijk om tussen de maaltijden door te drinken tijdens de feestdagen (dit geeft een minder vol gevoel). Na het eten drink ik meestal een espresso met Limoncello (yummie!) maar dan zou dit drankje ook prima kunnen. Of natuurlijk vooraf als cocktail!
Zet de Prosecco, Vodka en champagneglazen 2 uur van tevoren in de koelkast.
Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
Doe de citroensorbetijs in een mengkom. Klop met een mixer beetje bij beetje de Prosecco en Vodka erdoor.
Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct met een feestelijk rietje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de Prosecco, Vodka en champagneglazen 2 uur van tevoren in de koelkast.
Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
Doe de citroensorbetijs in een mengkom. Klop met een mixer beetje bij beetje de Prosecco en Vodka erdoor.
Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct met een feestelijk rietje.