Afdrukopties:

Sinterklaas Cookies

Opbrengsten9 portiesVoorbereidingstijd8 minutenKooktijd12 minutenTotale tijd20 minuten

 85 g roomboter
 100 g bruine basterdsuiker
 1 ei
 150 g bloem
 50 g Schuddebuikjes + extra als topping
1

Verwarm de oven voor op 200°C en haal de boter alvast uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen

2

Roer de boter met de suiker zacht. Voeg het ei toe en meng totdat het ei volledig is opgenomen.

3

Meng vervolgens de bloem er doorheen. Kneed het beslag met je handen totdat je een koekjesdeeg hebt.

4

Meng de Schuddebuikjes door het deeg.

5

Maak van het deeg met behulp van vormjes 9 koekjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

6

Doe op het einde nog wat extra schuddebuikjes op de koekjes, druk ze zachtjes in de koekjes.

7

Bak de koekjes in de oven in circa 12 minuten gaar en laat ze daarna volledig afkoelen.

Voedingswaarden

Opdieningen 0