Afdrukopties:

Sinterklaas dessert: Tiramisu met kruidnoten en mandarijn

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenTotale tijd1 uur 15 minuten

 1 bakje mascarpone 200 gram
 200 ml verse slagroom
 4 mandarijnen
 1 zakje kruidnoten
 1 zakje vanillesuiker
 1 tl speculaaskruiden
 cacao
 Je favoriete likeur, bijv. Amaretto of Likeur 43 (optioneel)
1

Verdeel ongeveer 5 kruidnoten over de bodem van de dessertglazen.

2

Schil de mandarijnen en snijdt de partjes in kleine stukjes.

3

Klop nu de verse slagroom op met de vanille suiker. Meng hier vervolgens de mascarpone en de speculaaskruiden doorheen.

4

Verdeel 1 grote eetlepel van het mascarpone mengsel per glaasje. Zorg dat je netjes werkt en maak het mengsel met de achterkant van een lepel glad.

5

Doe vervolgens een paar extra kruidnoten in de glaasjes met stukjes mandarijntjes.

6

Schep een tweede lepel mascarpone mengel in de glaasjes en strooi er een handje kruidnoten overheen. Beleg met de overige mandarijntjes.

7

Indien je nog stukjes mandarijn heb, maak hier mandarijnensap van en besprenkel de kruidnoten met een eetlepel mandarijnensap. Tip: voeg aan het mandarijnensap een scheutje koffielikeur, Amaretto of Licor 43! Super lekker!

8

Maak de glaasjes af met een beetje cacao en laat de tiramisu glaasjes een uurtje opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden

Opdieningen 0