Afdrukopties:

Slowcooker recept: Boeuf bour­guig­non

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd7 uurTotale tijd7 uur 15 minuten

 180 g ontbijtspek
 750 g ribrunderlappen
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 2 el tarwebloem
 70 g tomatenpuree
 150 ml rode wijn
 1 runderbouillonblokje
 2 winterpenen
 1 el tijm
 2 laurierblaadjes
 8 kastanjechampignons
 zilveruitjes
 verse peterselie
1

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan en doe het alvast in de slowcooker.

2

Snijd de riblappen in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees in het spekbakvet in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.

3

Schep het vlees in de slowcooker en maak alvast runderbouillon van 200 ml kokend water en 1 runderbouillonblokje.

4

Snijd de uien in halve ringen en knoflook fijn. Voeg dit samen met de wijn en runderbouillon aan de slowcooker.

5

Snijd de winterpeen in dunne plakjes en voeg de wortel, tijm en laurierblaadjes ook toe aan de slowcooker.

6

Roer alles door elkaar en zet de slowcooker op low voor 7 uur.

7

Laatste half uur bak je de champignons goudbruin in een koekenpan met olie. Voeg de champignons de laatste 30 minuten toe aan de slowcooker. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ook toe. Zet de slowcooker half uur op high en laat het vlees en de groente nog lekker sudderen.

8

Proef of het vlees mals is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes. Snijd de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.
Zet de slowcooker terug op low totdat je gaat eten en bak ondertussen de frietjes.

Eetsmakkelijk!

Voedingswaarden

Opdieningen 0