Afdrukopties:

Slowcooker recept: erwtensoep

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd8 uurTotale tijd8 uur 10 minuten

 500 gram spliterwten (bijv. HAK)
 500 gram hamstuk
 2 laurierblaadjes
 1/2 knolselderij
 1 winterpeen
 1 prei
 2 stengels bleekselderij
 750 ml water + 1 bouillonblokje (rund)
 1 pot fond (rund)
 Peper en zout
 Verse peterselie
Voor erbij
 Roggebrood
 Zeeuws spek (of Katenspek)
1

Spoel de spliterwten goed af onder de kraan.

2

Doe de spliterwten in de slowcooker. Leg hier het hamstuk op samen met de laurierblaadjes en doe hoe wat peper en zout overheen.

3

Snijd de knolselderij, winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes en de prei in ringen. Voeg toe aan de slowcooker.

4

Giet hier vervolgens 750 ml water bij en 1 bouillonblokje en de fond. Zet de slowcooker aan op low.

5

Roer om de 2 uur even alles goed door, inclusief de bodem, en laat de soep ongeveer 8 uur pruttelen op low.

6

Het laatste half uur schep je het vlees en laurierblaadjes eruit. Gooi de laurier weg en snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd ook de rookworst in dunne plakjes. Doe de rookworst en het vlees in de pan en warm de erwtensoep nog een half uurtje op high.

7

Proef de heerlijke erwtensoep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. En garneer met wat verse peterselie. Zet de slowcooker uit.

8

Eetsmakkelijk! Lekker met roggebrood en Zeeuws spek.