Afdrukopties:

Slowcooker recept: kipkerrie

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd6 uurTotale tijd6 uur 30 minuten

 500 gram kipfilet
 2 blokjes kippenbouillon
 2 teentjes knoflook
 2 uien
 50 gram roomboter
 50 gram bloem
 100 ml kookroom
 3 eetlepels kerriepoeder
 1 eetlepel kurkuma
 2 theelepels gemberpoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1/2 theelepel chilipoeder
 1 bosje bosui
 100 gram (bevroren) doperwtjes
 Zout en peper naar smaak
Lekker voor erbij:
 rijst
 kroepoek
 schijfjes komkommer
1

Leg onderin de slowcooker de kipfilet.

2

Maak van 750 ml gekookt water en 2 bouillonblokjes een bouillon en voeg de bouillon toe aan de slowcooker.

3

Zet de slowcooker voor +/- 4 uur op low.

4

Haal na 4 uur de kip eruit en leg deze op een bord en laat even afkoelen.

5

Schenk ondertussen de kippenbouillon uit de slowcooker in een maatbeker en zet dit ook even opzij.

6

Snijd de ui en knoflook heel fijn. Laat de roomboter in een steelpannetje smelten en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit in 5 minuutjes.

7

Zet vervolgens het vuur onder de steelpan weer wat hoger en roer met een garde een minuut lang de bloem hier doorheen. Zo krijg je een roux.

8

Voeg de roux toe aan de slowcooker en schenk nu langzaam de bouillon toe. Voeg bouillon stapsgewijs toe en roer goed met een garde tot je een mooie structuur saus hebt. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.

9

Voeg eventueel de kookroom toe en breng de saus vervolgens op smaak met alle droge kruiden. Proef goed en breng eventueel meer op smaak. Voeg ook zout en peper toe naar smaak.

10

Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg ook weer toe aan de slowcooker.

11

Snijd de bosui in smalle ringetjes, voeg toe en bewaar een beetje als garnering.

12

Als laatste voeg je nu de (bevroren) erwtjes toe aan de slowcooker en zet je deze nog minimaal een uur op low.

13

Maak de borden op met gekookte rijst, een grote schep kipkerrie en een garneer het met wat bosui. Doe er eventueel kroepoek en komkommer bij.

Voedingswaarden

Opdieningen 0